Η Χsani με τους καταρτισμένους τεχνολόγους τροφίμων που διαθέτει στο δυναμικό της αναλαμβάνει με υπευθυνότητα το συγγραφικό και συμβουλευτικό κομμάτι των μελετών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Εφαρμόζουμε το Διεθνές Σύστημα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000. Το Σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και ειδών διατροφής. Βάσει του ισχύοντος Κανονισμού 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου, απαιτείται η εφαρμογή, η διατήρηση και η αναθεώρηση ενός Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων, στο οποίο περιλαμβάνεται η Ανάλυση Κινδύνων και Κρισίμων Σημείων Ελέγχου (HACCP) για τις επιχειρήσεις που:

– Παρασκευάζουν
– Μεταποιούν
– Παράγουν
– Συσκευάζουν
– Αποθηκεύουν
– Μεταφέρουν
– Διανέμουν
– Διακινούν
– Προσφέρουν προς πώληση τρόφιμα

Τέτοιες επιχειρήσεις είναι συσκευαστήρια, βιομηχανίες τροφίμων, εστιατόρια, υπεραγορές catering, ξενοδοχεία που διαθέτουν χώρους μαζικής εστίασης κ.λ.π. Τα οφέλη από την εγκατάσταση και πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων συνοψίζονται στα ακόλουθα:
-Ενισχύεται η φήμη της εταιρείας ως προς τη δυνατότητά της να προστατεύσει την υγεία του καταναλωτή.
-Με την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, μειώνεται το κόστος παραγωγής λόγω της μείωσης απορρίψεων παρτίδων προϊόντων.
-Αποκτά η επιχείρηση σοβαρό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών.
-Παρέχονται αποδείξεις στις αρμόδιες αρχές συμμόρφωσης με τη νομοθεσία.
-Αποδεικνύεται η ευαισθησία της επιχείρησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και η ικανότητα της να παράγει ασφαλή τρόφιμα.
-Αποτελεί απαίτηση των πελατών ως εγγύηση ασφαλείας των προϊόντων, καθώς πρόκειται για ένα έγκυρο σύστημα που διαχειρίζεται την ασφάλεια των τροφίμων (όλο και περισσότερες επιχειρήσεις απαιτούν από τους προμηθευτές τους να διαθέτουν πιστοποιημένο σύστημα HACCP).